Понеделник, 21 Януари 2019
Понеделник, 21 Януари 2019

Пентагонът потвърди, че е проучвал сигнали от извънземни

Пентагонът потвърди, че е проучвал сигнали от извънземни

Според описанията на летците, тези обекти превъзхождат по възможностите си всякаква въздушна техника, на въоръжение в САЩ и други страни

Министерството на отбраната на САЩ потвърди, че от 2007 до 2012 г. е съществувала програма, проучваща неизяснени феномени във въздуха, предаде ДПА, цитирайки информация на вестник "Ню Йорк таймс", съобщи БТА.

С бюджет от 22 милиона годишно, програмата за идентифициране на технологично развити аерокосмически заплахи е проучвала неидентифицирани летящи обекти (НЛО), за каквито често съобщавали военни пилоти. Според описанията на летците, тези обекти превъзхождат по възможностите си всякаква въздушна техника, на въоръжение в САЩ и други страни. Освен това, понякога тези апарати "нарушават дори законите на физиката". 

В същото време, както твърди един от бившите служители на Конгреса на САЩ, в Пентагона не са си били поставили задача да намерят доказателства за съществуването на извънземни. На първо място те се опасявали, че НЛО може да се окажат последни военни разработки на Русия или Китай.

По данни на вестник "Ню Йорк таймс" Луис Елисондо, ръководил програмата от основаването й, е заявил, че тя е продължила и след спирането на финансирането през 2012 година. Елисондо напусна Пентагона през октомври тази година.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар