Сряда, 12 Декември 2018
Сряда, 12 Декември 2018

Натискът над компанията Apple расте заради проблемите с батериите

Натискът над компанията Apple расте заради проблемите с батериите

Компанията се извини за проблема на 28 декември, понижи цените за замяна на батерията и заяви, че ще промени софтуера си

Председателят на важна за бизнеса комисия в Сената в САЩ поиска от Apple Inc да отговори на въпроси, свързани с обявлението ѝ, че забавя по-старите телефони с изтощени батерии, предаде Ройтерс.

Компанията, базирана в Калифорния, се извини за проблема на 28 декември, понижи цените за замяна на батерията и заяви, че ще промени софтуера си, който показва на потребителите дали батерията на телефона е добра или е за смяна.

Сенаторът Джон Тюн, републиканец, който председателства Комисията по търговия, наука и транспорт, заяви в писмо от 9 януари до главния изпълнителен директор на Apple Тим Кук, че „на фона на сериозната критика от страна на потребителите, противопоставящи се на компанията, трябваше да има по-голяма прозрачност. "

Apple обяви, че ще намали цената за замяна на батерии, които не са в гаранция, до 29 долара от 79 долара за iPhone 6 или по-късни модели. Компанията също така ще актуализира своята операционна система iOS, за да може потребителите да видят лесно дали батерията е в лошо състояние и влияе на производителността на телефона.

 Тюн е попитал дали Apple възнамерява да предложи безплатно заместване на батерии или дали не проучва да предлага отстъпки за клиенти, които плащат пълната цена за резервни батерии.

Той също така иска да знае дали Apple е уведомявал потребителите за намалените функции в софтуерните актуализации, които забавят телефоните и дали клиентите имат възможност да откажат актуализацията. В писмото също така се попита дали подобен софтуер е бил използван в по-ранни модели iPhone.

Тюн иска отговорите от Apple до 23 януари. Говорител на компанията е отказал коментар.

Apple обърна внимание на опасенията за качеството и трайността на своите продукти в момент, в който продава най-новия си флагман iPhone X на цени от 999 долара нагоре.

„Знаем, че някои от вас смятат, че Apple ви е оставил в беда. Извиняваме се", заяви концернът през миналия месец.

 

Компанията призна по-рано през декември, че софтуер на iPhone може да забави дейността на някои телефони с проблеми с батерията. Apple твърди, че проблемът се крие в това, че по-старите литиеви батерии доставят мощност неравномерно, което може да накара апарата да се изключи неочаквано, за да предпази някои чувствителни части.

По-рано през седмицата стана ясно, че фpeнcĸи пpoĸypopи ca зaпoчнaли paзcлeдвaнe oтнocнo твъpдeниятa зa „пpoгpaмиpaнo ocтapявaнe", зaлoжeнo в мoдeлитe іРhоnе нa Аррlе. Зaĸoнoдaтeлcтвoтo в страната изpичнo зaбpaнявa нapoчнoтo cъĸpaщaвaнe нa живoтa нa дaдeн пpoдyĸт c цeл пoтpeбитeлитe дa гo зaмeнят с нов.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар