Сряда, 12 Декември 2018
Сряда, 12 Декември 2018

В Германия започват официални преговори за правителство

В Германия започват официални преговори за правителство

Увеличават се шансовете за слагане на край на месеците на политическа несигурност в Германия

Германските консерватори и социалдемократи постигнаха споразумение за започване на официални преговори за съставяне на правителство.

Споразумението постила пътя за подробни преговори през следващите седмици. За да бъде прието то окончателно, е необходимо да бъде одобрено от партийните ръководства на консерваторите и социалдемократите.

Ройтерс отбелязва, че това увеличава шансовете за слагане на край на месеците на политическа несигурност в Германия след парламентарните избори през септември, която отслаби ролята на страната на международната сцена и повдигна въпроси колко дълго ще остане на поста канцлерът Ангела Меркел.

ДПА отбелязва, че проучвателните преговори бе предвидено да завършат още снощи. Последната среща обаче се проточи повече от 24 часа.

Първите преговарящи пристигнаха на мястото на преговорите в централата на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) в столицата Берлин в 8 ч. (9 ч. българско време) вчера.

Лидерите на потенциалните съюзници - Ангела Меркел на Християндемократическия съюз, Хорст Зеехофер на баварския Християнсоциален съюз и Мартин Шулц на ГСДП започнаха своите разговори половин час по-късно.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар