Понеделник, 17 Декември 2018
Понеделник, 17 Декември 2018

Изтеглят от 83 страни заразени със салмонела детски храни

Изтеглят от 83 страни заразени със салмонела детски храни

През януари 2018 стана ясно, че някои търговски вериги са продължили да продават продукцията на „Лакталис“

Общо 12 милиона кутии с детски храни, заразени със салмонела, на компанията „Лакталис“ ще бъдат изтеглени от 83 страни, съобщава френският седмичник „Журнал дю диманш“, като цитира ръководителя на компанията Емануел Бение.

Припомняме, че скандалът със заразените детски храни се разрази през миналата година, когато в медиите се появи информация за възможно заразяване на млечната продукция на „Лакталис“ с бактерии на салмонела. През декември френската компания предприе мерки във Франция и в редица страни за изтегляне от търговската мрежа и нейните продукти и за прекратяване на разпространението на детски храни, произведени в завода в Краон, западна Франция, след 15 февруари 2017.

През януари 2018 стана ясно, че някои търговски вериги са продължили да продават продукцията на „Лакталис“, пише още БГНЕС.

Предвид мащабите на проблема - продукцията на компанията се разпространява в десетки страни, включително 12 членки от Евросъюза - се намесиха и френските власти.

Президентът на Франция нареди на министъра на финансите Бруно льо Мер да разпита представителите на всички, причастни към скандала страни. На 12 януари Льо Мер обяви, че е решено да се изтеглят всички млечни продукти за деца, произведени в завода в Краон, независимо от датата.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар