Петък, 14 Декември 2018
Петък, 14 Декември 2018

Тръмп и ФБР излязоха с взаимни обвинения заради скандален документ

Тръмп и ФБР излязоха с взаимни обвинения заради скандален документ

Той показвал, че службите за сигурност работят срещу президента

Война между институциите в САЩ.  Доналд Тръмп и ФБР излязоха с взаимни обвинения, а Конгресът разсекрети спорен документ, който показвал, че службите за сигурност работят срещу президента, предава Нова тв.

Документът беше подготвен от републиканците в Конгреса. Според Тръмп и неговите съпартийци, той показва, че ФБР е настроено срещу президента. Документът се опитва да демонстрира, че Федералното бюро за разследван е подвело съдия, за да получи разрешение да подслушва негов съветник.

От Федералното бюро за разследване твърдят, че разпространеният документ не бил пълен, а информацията била поднесена спекуалтивно. Те на свой ред обвиниха президента, че политизира работата им.

Тръмп и ФБР са в обтегнати отношения от самото начало на управлението на милиардера. Бюрото започна разследване дали кампанията на Тръмп е имала незаконни контакти с Русия. Демократите нарекоха документа "срамен опит да се дискредитира ФБР" и предупредиха, че това може да е извинение Тръмп да уволни специалния следовател, който води разследването на "руската връзка".

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар