Четвъртък, 18 Юли 2019
Четвъртък, 18 Юли 2019
Новата ядрена стратегия на САЩ доближава света до унищожение

Новата ядрена стратегия на САЩ доближава света до унищожение

В съобщение в социалната мрежа „Туитър“, заявил иранският външен министър

Новата ядрена стратегия на САЩ, обявена в петък, доближава света до унищожение, това заявил иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф, предава Франс прес, цитирана от Фокус.

В съобщение в социалната мрежа „Туитър“, първият дипломат на Техеран заяви, че „Стратегията на САЩ за ядрените оръжия противоречи на Договора за неразпространение на ядрените оръжия и доближава човечеството по-близо до унищожение“.

Според Договора за неразпространение на ядрените оръжия, подписан през 1970 г., всички участващи страни „се задължават в най-ранната възможна дата да постигнат прекратяване на надпреварата за ядрено въоръжаване и работят за денуклеаризация“.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Борисов: Аз настоях да платим веднага за F-16! Омръзна ми три пъти да плащам борчовете на предишните

  "Знаете, че САЩ не отстъпват от искането за отбрана да отиват минимум 2% от бюджета. Това е само началото на превъоражаването на нашите военно-въздушни сили. Аз настоях да си платим веднага. Взехме възможно най-добрия самолет, който значително подобрява нашите възможности. Също много спекулации чухме едва ли не, че ако няма 12, а са 9 ракети, се намалява боеспособността. Нищо подобно! Аз настоях да платим веднага, защото ми омръзна три пъти, като идвам в управлението, да плащам борчовете на тези, които са се пазарили"

  Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на среща с посланиците и постоянните представители на България в чужбина, предаде репортер на Агенция „Фокус“

 • Oттеглиха обвиненията срещу актьора Кевин Спейси

  Съдебните власти оттеглиха обвиненията срещу актьора Кевин Спейси. Той беше обвинен в сексуална агресия и непристойно поведения в американския щат Масачузетс, предадоха световните агенции

 • Тереза Мей: Ядрената сделка с Иран няма алтернатива

  Британският премиер Тереза Мей призова за запазване на иранската ядрена сделка.

Оставете коментар