Понеделник, 14 Октомври 2019
Понеделник, 14 Октомври 2019
Новата ядрена стратегия на САЩ доближава света до унищожение

Новата ядрена стратегия на САЩ доближава света до унищожение

В съобщение в социалната мрежа „Туитър“, заявил иранският външен министър

Новата ядрена стратегия на САЩ, обявена в петък, доближава света до унищожение, това заявил иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф, предава Франс прес, цитирана от Фокус.

В съобщение в социалната мрежа „Туитър“, първият дипломат на Техеран заяви, че „Стратегията на САЩ за ядрените оръжия противоречи на Договора за неразпространение на ядрените оръжия и доближава човечеството по-близо до унищожение“.

Според Договора за неразпространение на ядрените оръжия, подписан през 1970 г., всички участващи страни „се задължават в най-ранната възможна дата да постигнат прекратяване на надпреварата за ядрено въоръжаване и работят за денуклеаризация“.

 

Свързани статии (по етикет)

  • Джейн Фонда е арестувана във Вашингтон

    На видео, разпространено в интернет, се вижда как холивудската звезда, облечена в червен шлифер, бива отведена заедно с още 16 души от служители на реда, само след 10-минутен митинг. И докато полиците съпровождат Фонда, мнозинството я изпраща с възгласи и ръкопляскане. Според униформените акцията им била незаконна

  • 91 см снежна покривка в САЩ

    Силна снежна буря премина през централните и северните части на САЩ при нетипични за сезона ниски температури през уикенда (ВИДЕО)

  • За какво ще преговаря Владимир Путин в Саудитска Арабия и ОАЕ?

    "Русия никога не другарува с някого против другиго", напомнил Путин, "щом станало дума за Иран"

Оставете коментар