Сряда, 12 Декември 2018
Сряда, 12 Декември 2018

Първа версия за катастрофата на руския Ан-148. Видео от мястото на инцидента.

Първа версия за катастрофата на руския Ан-148. Видео от мястото на инцидента.

Командирът на екипажа - 51-годишният Валерий Губанов е бил много опитен пилот, с над 5 000 летателни часа зад гърба си

Пътническият самолет Ан-148 е бил във въздуха малко повече от 2 минути. След това е изчезнал от радарите и е спрял да отговаря на авиодиспечерите.

Лайнерът е паднал между селата Степановское и Аргуново. Никой от пътниците и екипажа не е оцелял, пише БЛИЦ.

По първоначални данни, самолетът се е разрушил във въздуха. Източник, запознат с разследването, заяви, че пилотът на машината е съобщил за неизправност. Самолетът е трябвало да извърши аварийно кацане в град Жуковский. 

До катастрофата се стигнало след отказ и последвала експлозия на един от двигателите. 

Командирът на екипажа - 51-годишният Валерий Губанов е бил много опитен пилот, с над 5 000 летателни часа зад гърба си. От Саратовските авиолинии съобщиха, че само със самолет от този тип Губанов е имал 2 800 летателни часа. 

„По предварителни данни, самолетът Ан-148 е излетял в 14:24 часа на 11 февруари, но в 14:28 часа е изчезнал от радарите и е паднал в Раменския район на Подмосковието”, се посочва в съобщението на държавното обвинение.  

До мястото на инцидента се допускат само представители на специалните служби. Появи се информация, че журналист е бил набит от двама служители в униформа. Мъжът е искал да направи няколко снимки, но служителите на Министерството на извънредните ситуации са го отпратили с юмруци. Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар