Понеделник, 21 Януари 2019
Понеделник, 21 Януари 2019

Полицията в Индонезия арестува на Свети Валентин 22 неженени двойки

Полицията в Индонезия арестува на Свети Валентин 22 неженени двойки

Западната традиция свързва Свети Валентин с любовта, но тя тревожи консервативни хора в Индонезия с възможностите за секс преди брака

Полицията във втория по големина град в Индонезия Сурабая нахлу в хотели и арестува 22 неженени двойки, като част от предприетите строги мерки в деня на Свети Валентин, предаде ДПА.

Полицаите чукаха по вратите на хотелските стаи и надничаха през прозорците, когато не получаваха отговор отвътре по време на операция в столицата на провинция Източна Ява.

Западната традиция свързва Свети Валентин с любовта, но тя тревожи консервативни хора в Индонезия с възможностите за секс преди брака.

Островната държава е най-голямата в света с преобладаващо население от мюсюлмани, където сексът преди сватбата е неприемлив.

Днешният празник Свети Валентин е забранен в няколко други индонезийски града, включително в Депок, намиращ се близо до столицата Джакарта.

Но управата на автономната провинция Ачех обяви, че хората могат да отбелязват деня, ако спазват законите. Според правилата там, сексът между двойки без сключен брак се наказва с до 100 удара с пръчка.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар