Понеделник, 10 Декември 2018
Понеделник, 10 Декември 2018

Австралия забранява секса между министри и служителите им

Австралия забранява секса между министри и служителите им

До това се стигна след като вицепремиерът направил "шокираща грешка в преценката", като е имал връзка, при която негова помощничка е забременяла, а това разклати правителството

Министър-председателят на Австралия Малкълм Търнбул е наложил официална забрана за секс между министрите и техните служители, след като неговият вицепремиер направил "шокираща грешка в преценката", като е имал връзка, при която негова помощничка е забременяла, а това разклати правителството, съобщава "Франс прес", цитирани от news.bg.

Търнбул обяви промяната в кодекса за поведение на министрите на извънредна пресконференция, по време на която разкритикува остро вицепремиера Барнаби Джойс за причиняване на "ужасна болка и унижение" на съпругата си и четирите си деца.

"Барнаби направи шокираща грешка в преценката, имайки връзка с млада жена, работеща в кабинета му", посочи австралийският премиер, като допълни: "Като направи това, той предизвика свят на злочестина за онези жени и ужаси всички ни. Нашите сърца са с тях."

50-годишният Джойс е под огромен натиск откакто връзката си с бившата медийната съветничка 33-годишната Вики Кампион, която сега е бременна с третото си дете, стана публичен през миналата седмица.

Това доведе до твърденията, че е нарушил министерските правила, като кризата доминираше заглавните страници на вестниците и времето за парламентарен контрол, като нараснаха призивите да си подаде оставката.

Джойс, чиято Национална партия е в коалиция с либералите на премиера, ще напусне поста през следващата седмица.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар