Понеделник, 10 Декември 2018
Понеделник, 10 Декември 2018

Властите на остров Бали издирват изчезнал българин

Властите на остров Бали издирват изчезнал българин

Костадин Канавров изчезнал във водите на океана по време на подводен риболов

Властите на остров Бали вече седмо денонощие издирват 40-годишния българин Костадин Канавров, изчезнал във водите на океана по време на подводен риболов.

Канавров, който е от Балчик, най-вероятно е бил засмукан от много мощно подводно течение. Инцидентът е станал рано сутринта на 15 февруари, съобщи местният сайт bali.tribunnews.com

40-годишният Костадин заедно с още двама българи - 42-годишният Любен Ловчев и Данчо Христанов, са наели лодка с капитан местен жител - Кетут Вирда. Около 7.15 часа тримата са се гмурнали и половин час по-късно успели да уловят голяма риба. Тогава Христанов решил да си почине на лодката, а Канавров и Ловчев отново се гмурнали.

Малко по-късно 42-годишният Любен изплувал и също се качил в лодката, но 40-годишният Костадин така и не се появил на повърхността. Двамата му приятели и капитанът на лодката се опитали да го потърсят, но неуспешно. Те подали сигнал на местните власти.

Вече седми ден обаче издирвателната операция няма резултат, а търсенето е силно затруднено заради вятър и силно вълнение. Според местните, районът, където са се гмуркали българите е много опасен.

 

Оставете коментар