Понеделник, 10 Декември 2018
Понеделник, 10 Декември 2018

Международния олимпийски комитет изчисли, че харчи по 300 млн. долара годишно, за да се бори с допинга

Международния олимпийски комитет изчисли, че харчи по 300 млн. долара годишно, за да се бори с допинга

Борбата с употребата на допинг е един от приоритетите в областта на спорта

Ежегодно световното спортно движение харчи по средно 300 млн. долара в борбата си срещу употребата на допинг, обяви директорът по комуникациите на Международния олимпийски комитет (МОК) Марк Адамс.

"Не разполагам с точните цифри, но средният разход на спортното движение за борбата срещу допинга достига ежегодно 300 млн. долара. Дали може повече? Разбира се. Но тази сума не се плаща само от страна на МОК, но и от всички държави", каза Адамс.

Припомняме, че борбата с употребата на допинг е един от приоритетите в областта на спорта, които си постави Българското председателство на Европейския съвет. Според спортния министър Красен Кралев при употребата на допинг в масовия спорт в повечето случаи става въпрос за подрастващи, които се стремят да подобрят външния си вид, често увреждайки непоправимо организма си. "Затова е много важно да бъдат регулирани в максимална степен статутът на фитнес центровете, цензът на инструкторите, които работят в тях и хранителните добавки за трупане на мускулна маса", обясни спортният министър на заседание в Брюксел в края на миналата година.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар