Понеделник, 10 Декември 2018
Понеделник, 10 Декември 2018

Ученик в САЩ пробва да заложи самоделно взривно устройство в училище

Ученик в САЩ пробва да заложи самоделно взривно устройство в училище

Нападателят е обвинен в създаването и опитът за използване на оръжия за масово унищожение

Ученик, опитал да заложи самоделно взривно устройство в училище в град Сейнт Джордж в САЩ, се сдоби със сериозни обвинения, предаде БГНЕС.

По данни на АП младежът, чиято самоличност се пази в тайна, е направил бомбата сам, напъхал я е в раницата си и е отишъл да я заложи в училището, където учи. Един от съучениците му обаче забелязал, че от чантата се вдига дим и е съобщил на преподавателя си, който от своя страна е подал сигнал в полицията.

След задържането на ученика от органите на реда и проведеното разследване е било установено, че момчето е проявявало жив интерес към екстремистката групировка "Ислямска държава" (ИД) и е разглеждало материали за нея в интернет.

"Беше установено, че въпросният млад мъж е търсил информация, свързана с "Ислямска държава", бил е силно заинтригуван от организацията и дори я е рекламирал", съобщиха от полицията на Сейнт Джордж в писмено комюнике.

Нападателят е обвинен в създаването и опитът за използване на оръжия за масово унищожение. Той е поставен под стража. Полицията подозира арестувания тинейджър, че стои и зад вдигането на флага на ИД в двора на друго училище в Юта миналия месец.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар