Четвъртък, 13 Декември 2018
Четвъртък, 13 Декември 2018

Почина Юбер дьо Живанши: Графът на модната индустрия

Почина Юбер дьо Живанши: Графът на модната индустрия

Дизайнерът си отиде от този свят на 91-годишна възраст

Модниият свят загуби един от своите най-велики дизайнери и стожери. Граф Юбер дьо Живаши, който основа едноименната модна къща Givenchy през 1952 година, е починал тази събота на 91-годишна възраст.

Новината съобщи неговото семейство чрез френската новинарска агенция AFP.

Дизайнерът бе известен по света като създателя на филма и личен дизайнер на дългогодишната си муза, Одри Хепбърн, във филми като „Закуска в Тифани“. Актрисата е и основното вдъхновние за създаването на първия парфюм на Givenchy – L`Interdit.

Със своите перфектни маниери и дисциплина, Живаши се открои като един от стожерите не модната индустрия, оцветявайки я със своя усет и талант повече от 50 години.

Колекционер със забележително около за визиите и интериорния дизайн, той оставя модната си къща като емблема за стила и класата.

Сред верните му клиентки и приятели се открояват Принцеса Грейс, Жаклин Кенеди Онасис, Джейн Фонда и други.

„Моята е една от най-красивите професии в модата: да правя другите щастливи с идея, сподели моделиерът миналата година по време на откриването на едноименната изложба „Hubert de Givenchy”.

“Щастлив съм, защото работех това, за което мечтаех като дете“, са думи от пресконференция, където той разказа спомени за професионалните си и лични отношения с някои от най-видните му клиенти, както и за възхищението и уважението, което има към Кристобал Баленсиага.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар