Понеделник, 10 Декември 2018
Понеделник, 10 Декември 2018

Финландците са най-щастливите хора в света

Финландците са най-щастливите хора в света

Тя изпреварва досегашният лидер Норвегия

Финландия беше обявена за държавата с най-щастливото население в Доклада за щастието по света (World Happiness Report) за 2018 г.

Докладът е подготвен по поръчка на ООН от организацията Sustainable Development Solutions Network (SDSN, „Мрежа за търсене на решения за устойчиво развитие”).

Финландия е класирана на първо място, докато преди година е била пета в подреждането. Тя изпреварва досегашният лидер Норвегия. Освен тях, в първата десетка са Дания, Исландия, Швейцария, Холандия, Канада, Нова Зеландия, Швеция и Австралия.

За разлика от предходните доклади, новият рейтинг включва оценка на щастието и благополучието на имигрантите в 117 от общо 156 държави в списъка.

Доклад за щастието по света се публикува от 2012. При определянето на класацията изследователите отчитат БВП на глава от населението, продължителност на живота, зачитане на гражданските свободи, осигуряване на заетост, равнище на корупция и резултати от допитвания, предаде БГНЕС.

Анкетираните отговарят на въпроси за равнището на лична свобода, сигурност в утрешния ден, щедрост, причини за радост и тревожност и др.

 

Оставете коментар