Събота, 15 Декември 2018
Събота, 15 Декември 2018

И Google застана срещу криптовалутите

И Google застана срещу криптовалутите

От юни тази година технологичният гигант Google ще забрани рекламите за дигитални валути и първоначални предлагания на монети - т.нар. Initial coin offering (ICO). 

Мярката е част от глобалния тренд за затягане на контрола върху нерегламентираните финансови продукти.

Според публикацията на Financial Times Google ще актуализира няколко политики на търсачката, които ще засегнат реклами на нерегулирани или спекулативни финансови продукти като криптовалути, борси за тяхната търговия и дори договори за разлика (CFD) върху тях. Ще се забрани дори свързаното с дигиталните валути съдържание, включително цифрови портфейли и търговски съвети.

От компанията посочват още, че през миналата година са блокирали по повече от 100 реклами на секунда, или общо 3.2 млрд. реклами, които не са съответствали на политиките й.

През януари социалната мрежа Facebook също съобщи, че занапред няма да допуска реклами на финансови продукти и услуги, свързани с дигитални валути, включително ICO. "Имаме нова политика, която забранява промотирането на финансови продукти и услуги, свързани със заблуди", обявиха от компанията. Тази политика ще бъде прилагана и на другите платформи на Facebook - Audience Network и Instagram.

След анонсa на Google цените на повечето криптовалути отново тръгнаха надолу, като пазарната им капитализация изтри близо 30 млрд. долара и стигна до 370 млрд. по данни на coinmarketcap.com. Стойността на Bitcoin се понижи до нивото от 9 хил. долара.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар