Вторник, 10 Декември 2019

ndt banner2

Вторник, 10 Декември 2019
Владимир Путин подписа и своя първи указ, той е за свикване на запасняци на военни сборове през 2018 година

Владимир Путин подписа и своя първи указ, той е за свикване на запасняци на военни сборове през 2018 година

Указът на президента е публикуван на портала на Кремъл с дата 19 март 2018 година и влиза в сила от деня на подписването му. Готви ли се Русия за война?

Още в първия ден след като стана ясно, че побеждава безапелационно на президентските избори, Владимир Путин подписа и своя първи указ. Той е за свикване на запасняци на военни сборове през 2018 година, предаде Дир.бг.

Указът е публикуван на портала на Кремъл с дата 19 март 2018 година и влиза в сила от деня на подписването му.

"Руските граждани, зачислени в запас на руската армия, се приканват на запасни сборове за срок от два месеца. Те ще бъдат призовани както в частите на армията, така и в органите на Федералната служба за безопасност", се казва в указа.

Военните сборове ще се провеждат в срокове, съгласувани с органите на изпълнителната власт. За армията те ще се определят от министерството на отбраната.

Новината идва на фона на все по-нарастващото напрежение между Москва и Запада заради скандала с отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия във Великобритания. Лондон, САЩ, Германия и други западни страни открито обвиниха Кремъл, че е наредил операцията по убийството на Скрипал с бойното отровно вещество "Новичок".

 

Свързани статии (по етикет)

  • Путин пристигна последен на срещата на "Нормандската четворка"

    Руският президент Владимир Путин пристигна последен в Елисейския дворец за участие в срещата на върха на "Нормандската четворка" (Русия, Франция, Германия, Украйна), по време на която ще се урежда кризата в Източна Украйна, предаде ТАСС

  • УАДА извади Русия от всички спортни състезания за 4 г.

    Световната антидопингова агенция (УАДА) наказа Русия с изваждане от всички международни състезания за период от четири години, което включва следващите Летни Олимпийски игри в Токио през 2020 и Зимната олимпиада в Пекин две години по-късно, предаде БГНЕС

  • НАТО: Русия не ни е враг

    По думите на лидера на Алианса ситуацията в областта на сигурността по света е била непредсказуема

Оставете коментар

baner

 FB banner