Четвъртък, 17 Октомври 2019
Четвъртък, 17 Октомври 2019
Саудитският престолонаследник предупреди за опасност от военен конфликт с Иран

Саудитският престолонаследник предупреди за опасност от военен конфликт с Иран

Той призовава международната общност да наложи по-тежки икономически и политически санкции срещу Техеран, за да бъде избегната военна конфронтация в региона

Влиятелният саудитски престолонаследник Мохамед бин Салман ас Сауд предупреди за опасност от военен конфликт с Иран след 10-15 години, предаде РИА Новости.

В интервю за "Уолстрийт джърнъл" той призовава международната общност да наложи по-тежки икономически и политически санкции срещу Техеран, за да бъде избегната военна конфронтация в региона.

Ако не успеем в това, което се опитваме да направим, най-вероятно ще стигнем до война с Иран след 10-15 години, казва принц Мохамед (32 г.).

Саудитска Арабия обвинява Иран в незаконни доставки на оръжия за шиитските бунтовници худи в Йемен, където от 2014 г. те воюват с правителствените сили. Тя оглави арабска коалиция, който оказва подкрепа на законните власти в Йемен с въздушни удари. В отговор те понякога стрелят с ракети по Саудитска Арабия.

Неотдавна саудитският престолонаследник сравни управлението в Иран с режима на Хитлер и допусна оръжейна надпревара в региона, ако Техеран развива програма да ядрени оръжия, отбелязва БНР.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар