Сряда, 16 Януари 2019
Сряда, 16 Януари 2019

Над половината германци заявяват, че се страхуват от зони на беззаконие

Над половината германци заявяват, че се страхуват от зони на беззаконие

През последните две години германските медии все повече се съсредоточаваха върху дейността на близкоизточни престъпни кланове в някои големи градове в Германия

Малко над половината германци заявяват, че има райони в Германия, където престъпността е толкова голяма, че правоналагащите органи нямат никакъв или почти никакъв контрол, сочи проучване за вестник "Билд", цитирано от ДПА.

Около 51 процента от запитаните посочват, че в Германия има така наречени зони на беззаконие. Четиридесет и един процента са на обратното мнение, показва проучването. Около 8 процента не могат да преценят или не са пожелали да отговорят.

През последните две години германските медии все повече се съсредоточаваха върху дейността на близкоизточни престъпни кланове в някои големи градове в Германия. Има и мнение, че проблемът се преувеличава заради пристигането на стотици хиляди бежанци в градските райони.

Според проучването над три четвърти (77 процента) от запитаните посочват, че е желателно да има по-твърди мерки на полицията. Едва 14 процента заявяват, че това не е необходимо. Девет процента са отказали да отговорят, отбелязва БТА.

Неотдавна германският министър на здравеопазването Йенс Шпан, представител на консервативната партия на канцлера Ангела Меркел - Християндемократически съюз, разкритикува полицията. "Вижте работническите квартали в Есен, Дуисбург и Берлин - човек остава с впечатлението, че държавата не иска или не може да поддържа законността", каза Шпан.

 

Оставете коментар