Сряда, 19 Декември 2018
Сряда, 19 Декември 2018

Европейският съюз трябва да приеме Западните Балкани, за да се избегне риска от нова война в региона

Европейският съюз трябва да приеме Западните Балкани, за да се избегне риска от нова война в региона

Днес Европейската комисия ще обяви годишния Пакет за разширяване, който оценява ситуацията в страните, които искат да се присъединят към Общността

Европейският съюз трябва да приеме в редиците си шестте държави от Западните Балкани, за да се избегне риска от нова война в региона. Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в реч пред ЕП, предава скопската електронна медия „Плюс Инфо“.

„Ако не дадем на държавите от Западните Балкани нова надежда за членство в ЕС, рискуваме да възобновим войните от 90-те години на миналия век. Не искам на Балканите да се върне войната и затова трябва да се отворим за тях", предупреди люксембургският политик.

Днес Европейската комисия ще обяви годишния Пакет за разширяване, който оценява ситуацията в страните, които искат да се присъединят към Общността, предаде Фокус.

В документа, части от които бяха разпространени в медиите, се подчертава, че проблемни точки в шестте държави от Западните Балкани (Сърбия, Черна гора, Македония, Косово, Албания, Босна и Херцеговина) остават онези, свързани с върховенството на закона, и сътрудничеството.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар