Сряда, 12 Декември 2018
Сряда, 12 Декември 2018

Кейт Мидълтън роди момче

Кейт Мидълтън роди момче

Херцогинята на Кеймбридж Катрин Мидълтън роди момче, съобщиха от двореца Кенсингтън.

Детето тежи 3 кг и 800 г, а бащата - принц Уилям - е присъствал на раждането.

Това е третото дете на Кейт и принц Уилям след принц Джордж Александър Луи и принцеса Шарлът Елизабет Даяна. Заради Шарлът законът за наследяването бе така променен, че тя е четвърта в реда на наследството на короната (след дядо си Чарлз, баща си Уилям и принц Джордж) и не може да бъде изместена от родени след нея братя.

Както и при предишните си две бременности, херцогинята страдаше от тежко сутрешно гадене (хиперемезис гравидариум), което наложи бременността ѝ да бъде обявена по-рано от традиционния трети месец. Хиперемнезис гравидариум засяга около 1 на двеста жени и се изразява в остро неразположение и повръщане, което може да бъде опасно заради дехидратацията.

Третото дете на Кейт и Уилям не бе такава медийна сензация, както предишните две - отчасти заради факта, че семейството вече има и момиченце, и момченце. Освен това то бе засенчено и от предстоящата сватба на чичо си принц Хари и американската актриса Меган Маркъл. Въпреки това детето се роди в момент, в който кралското семейство е под светлините на прожекторите - през уикенда кралица Елизабет навърши 92 години, Хари и Меган ще се оженят идния месец, а вчера сестрата на херцогинята - Пипа Мидълтън, обяви, че е бременна за пръв път.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар