Събота, 15 Декември 2018
Събота, 15 Декември 2018

Бури предизвикаха хаос в четири американски щата, урагани прекъснаха електроенергията в североизточните щати

Бури предизвикаха хаос в четири американски щата, урагани прекъснаха електроенергията в североизточните щати

Лошото време повлия и на железопътния транспорт. Заради паднали дървета е било спряно движението на всички влакове от и към гарата в Ню Йорк

Над 400 000 души останаха без ток, след като урагани прекъснаха електроенергията в североизточните щати, съобщи ABC, предаде БГНЕС.

Според телевизионния канал проливни дъждове и бурен вятър са вилнеят в Ню Йорк, Ню Джързи, Пенсилвания и Кънектикът. В няколко района е паднала и градушка. На някои места скоростта на вятъра е достигала до 35 метра в секунда, като синоптиците предупреждават за опасност от торнадо.

Лошото време повлия и на железопътния транспорт. Заради паднали дървета е било спряно движението на всички влакове от и към гарата в Ню Йорк. Телевизионният канал още отбелязва, че заради този природен катаклизъм, който се случи във вечерния час пик, на гарата са останали хиляди пътници.

Заради суровите метеорологични условия градската управа на Ню Йорк ограничи достъпът на пътници до станции – Гранд Сентрал, Таймс Скуеър и на станцията на 42-о авеню. Линиите, които водят до Манхатън, имат закъснение с близо час.

Според метеоролозите буриите трябва да стихнат до няколко часа. Въпреки това по предварителни прогнози в следващите няколко дни се очакват проливни дъждове в североизточните щати.

 

Оставете коментар