Събота, 25 Януари 2020

ndt banner2

Събота, 25 Януари 2020
Голям взрив в Афганистан уби 16 души

Голям взрив в Афганистан уби 16 души

При взрив в афганистанския град Кандахар са загинали 16 души, а 38 са ранени, съобщава „Франспрес“, позовавайки се на официални източници.

Властите в Афганистан обявиха, че най-малко 16 души, включително четирима служители на силите за сигурност, са загинали, след като контейнер, наблъскан с експлозиви, е избухнал в град Кандахар, съобщава "Асошиейтед прес".

Дауд Ахмади, говорител на губернатора на провинцията, уточни, че 38 души, включително шестима служители на силите за сигурност, са били ранени при експлозията.

Той добави, че сред ранените има най-малко пет деца.

Ахмади обясни, че афганистанските сили за сигурност са открили два контейнера, пълни с взривни вещества, но когато са се опитали да ги обезвредят, първият избухнал и причинил жертви.

Засега никой не е поел отговорност за експлозията. В Кандахар има български военен контингент, но засега не е ясно дали има пострадали български войници. 

По-рано афганистанските власти съобщиха, че най-малко 14 полицаи са били убити, след като талибаните са атакували няколко района в източната провинция Газни.

Седмина са били убити в района Дих Як, включително полицейски началник и пенсиониран полицейски командир. Други седмина са били убити в района Джагату.

Уточнява се, че атаката е започнала снощи, като е продължила днес в районите Дих Як, Джагату, Аджристан и Карабаг.

По-рано българското министерство на отбраната съобщи, че малко преди полунощ на 21 май срещу базата на международната коалиция, в която има и български военнослужещи, е имало ракетна атака, но няма пострадали българи.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner