Путин приема Макрон в Санкт Петербург

Путин приема Макрон в Санкт Петербург

Точна една година след срещата им във Версай, Владимир Путин ще приеме днес Еманюел Макрон в Константиновския дворец край Санкт Петербург, лятната резиденция на Петър Велики, съобщават френските медии.

Еманюел Макрон е очакван като говорител на една новаторска и амбициозна Европа, в момента, в който САЩ се изкушават от едностранчивостта и съзерцаването на собствената си власт. Очакванията са големи, така че Макрон не бива да ги разочарова.

Френският президент заяви неотдавна в интервю, че иска да започне "стратегически и исторически диалог с Владимир Путин" и че "няма да позволи на Русия да се затвори в себе си".

Днешното посещение в Русия е възможност за френския президент да затопли двустранните отношения, които сериозно охладняха в последната година, заради експулсирането на руските дипломати около аферата "Скрипал" и френските удари срещу Сирия, която е съюзник на Москва. През този период обаче диалогът не беше прекъснат и двамата президенти са имали "многобройни и редовни телефонни разговори".

Сирия и Иран ще бъдат в центъра на днешните разговори на Еманюел Макрон и Владимир Путин.

Оставете коментар