Понеделник, 18 Ноември 2019
Понеделник, 18 Ноември 2019
Ветерани от Афганистан и миньори щурмуваха сградата на парламента в Киев (Видео)

Ветерани от Афганистан и миньори щурмуваха сградата на парламента в Киев (Видео)

Трима души са пострадали и най-малко един е задържан, каза Андрий Криченко от киевската полиция. На мястото са разположени около 500 полицаи

Няколко души пострадаха след като стотици демонстранти опитаха да преминат през защитните заграждения на украинския парламент и влязоха в сблъсъци със силите на реда. Ранени са няколко души, предава "Труд". 

Протестиращите – ветерани от съветското нахлуване в Афганистан (1979-1989 г.), миньори и “ликвидатори”, наети по време на аварията в ядрената централа “Чернобил” през 1986 г. – искат достойни заплати и социални придобивки. 

Представители на минния сектор, изпаднал в трудно положение след четири години на въоръжен конфликт между армията и проруските сепаратисти в Източна Украйна, поискаха също така да им бъдат преведени неизплатените заплати. 

След като събориха защитно ограждение около сградата на парламента – Върховната рада, демонстрантите влязоха в стълкновение със силите на реда. Трима души са пострадали и най-малко един е задържан, каза Андрий Криченко от киевската полиция. На мястото са разположени около 500 полицаи.


Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар