Понеделник, 19 Ноември 2018
Понеделник, 19 Ноември 2018

Русия: Бойната мощ на НАТО не може да ни уплаши

Русия: Бойната мощ на НАТО не може да ни уплаши

Плановете за увеличаване на военната мощ на НАТО не представляват опасност за Русия, заяви председателя на комисията по отбрана на Съвета на федерацията на Русия Виктор Бондарев, цитирана от TACC.

"Дали представляват заплаха за Русия с намерението си да създадат 30 батальона и 30 въздушни ескадрили, способни да се разгърнат за 30 дни? Не, те не са, дори и да са точно изпълнени, защото нашата защита е силна и военната ни мощ е достатъчна и ние можем да се противопоставим на всяка потенциална военна заплаха", каза той, добавяйки, че геополитическите опоненти на Руската федерация" разбират това перфектно".

Бондарев отбеляза, че САЩ "определят правилата в НАТО, така че сега членовете на алианса под тяхно ръководство и поради техния натиск ще увеличат разходите си за отбрана, за да достигнат до 2019 рекордни нива". "Това не е консолидирано решение, а такова, взето от Вашингтон", убеден е сенаторът.

"Американски военни представители са готови да предложат и обявят амбициозни планове, за да получат повече бюджетни средства", продължи ръководителят на отбранителната комисия на Горната камара на руския парламент.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар