Понеделник, 10 Декември 2018
Понеделник, 10 Декември 2018

Тереза Мей пред ВВС: Тръмп ми каза да съдя ЕС заради Brexit

Тереза Мей пред ВВС: Тръмп ми каза да съдя ЕС заради Brexit

Британският премиер предупреди партия си, че може изобщо да няма Brexit, ако провали плана й за близки отношения с ЕС

Британският премиер Тереза Мей заяви в интервю пред ВВС, че американският президент Доналд Тръмп я е посъветвал да съди Европейския съюз вместо да преговаря за излизането на Великобритания от блока, предаде Асошиейтед прес.

"Той ми каза, че трябва да съдя ЕС. Не преговаряй, съди ги", разказа Мей в телевизионно предаване. Тръмп приключи в петък работното си посещение във Великобритания. При срещата си той и Мей са обсъдили широк кръг въпроси, включително и Brexit. На последвалата съвместна пресконференция Тръмп каза, че е дал на британския лидер съвет, който тя е оценила като "твърде брутален".

В същото време британският премиер предупреди разделената си партия, че може изобщо да няма Brexit, ако провали плана й за близки отношения с ЕС след напускането на най-големия търговски блок в света, съобщава Ройтерс.
„Моето послание към страната този уикенд е просто – трябва да останем съсредоточени върху целите. Ако не го направим, рискуваме изобщо да не се стигне до Brexit“, писа Мей във Facebook.

Като предупреждава, че Brexit е в опасност, Мей изпраща категорично послание до десетките привърженици на твърд Brexit в партията си, че ако подкопаят правителството й, рискуват да осуетят победата при напускане на ЕС, за която мечтаят от десетилетия.

Оставете коментар