Четвъртък, 13 Декември 2018
Четвъртък, 13 Декември 2018

Убиха адвоката на Слободан Милошевич

Убиха адвоката на Слободан Милошевич

Полицията смята, че се води война между сръбските и черногорските кланове за преразпределяне на територия в наркотрафика

Известният белградски адвокат Драгослав Огнянович, който в миналото е защитавал бившия лидер на Югославия Слободан Милошевич, е бил застрелян пред дома си, предава Reuters.

По данни на МВР на Сърбия 57-годишният Огнянович е бил застрелян пред блока си в кв. „Нови Белград“, а неговият син е бил ранен в ръката.

Огнянович е сред най-известните адвокати. Той е част от защитата на Милошевич по време на процеса срещу него за военни престъпления в трибунала в Хага. 

Адвокатът защитаваше известни имена от криминалния контингент. Един от неговите клиенти беше Лука Байович, който се спряга за един от ключовите играчи на наркопазара в Сърбия.

През последните години в Белград са зачестили случаите на убийства на членове на сръбските и черногорските мрежи на организираната престъпност. Полицията смята, че се води война между престъпните кланове за преразпределяне на територия в наркотрафика.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар