Четвъртък, 13 Декември 2018
Четвъртък, 13 Декември 2018

Световната търговска организация подкрепи Русия в спора ѝ с ЕС

Световната търговска организация подкрепи Русия в спора ѝ с ЕС

Арбитражният комитет определи като дискриминационни предимствата, които се дават на проекти, които не са свързани с доставка на газ от Русия

Световната търговска организация (СТО) призна като незаконно предоставянето на ползи за проектите за доставки на газ за ЕС, а не от Русия, заявиха от Министерството на икономическото развитие и търговията, съобщава РИА Новости.

Арбитражният комитет определи като незаконни и дискриминационни предимствата, които се дават на инфраструктурни проекти, които не са свързани с доставка на газ от Руската федерация,  се казва в изявлението на министерството.

РИА Новости напомня, че през 2014 г. Русия започна процедурата в рамките на СТО за прилагането на третия енергиен пакет от Европейския съюз. През март 2016 г. група арбитри разгледа случая. Третият енергиен пакет предполага, че собствениците на главните тръбопроводи, разположени в региона, не могат да бъдат компании, които се занимават с производство на газ. Тези изисквания създадоха пречки за изграждането, например, на "Южен поток", който трябваше да бъде изоставен.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар