Вторник, 17 Септември 2019
Вторник, 17 Септември 2019
Ердоган: Икономическите манипулации на САЩ няма да свършат работа с Турция

Ердоган: Икономическите манипулации на САЩ няма да свършат работа с Турция

Ердоган и Путин са обсъдили в телефонен разговор двустранното икономическо и търговско сътрудничество, както и кризата в Сирия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че страната му, въпреки падането на курса на лирата, няма „да коленичи пред икономическите манипулации“, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп удвои митата върху вноса на стомана и алуминий от Турция, пише турският вестник Daily Sabah.

Ердоган заяви, че спорът между двете държави членки на НАТО може да се разреши единствено с преговори и диалог и допълни, че страната му няма да се преклони преди натиска на САЩ върху турската лира. „Въпреки атаките върху курса на лирата, икономиката ни бележи рекорден ръст“, заяви Ердоган и призова турците да продават щатски долари и злато и да купуват турски лири.

Daily Sabah съобщава и за проведения по-рано днес телефонен разговор между Ердоган и руския му колега Владимир Путин, след като Доналд Тръмп обяви за увеличаването на митата. Двамата лидери са изразили съгласието си относно положителното икономическо и търговско развитие на отношенията между двете държави. Те също така са обсъдили кризата в Сирия.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар