Половината британци отрязаха бежанците

Половината британци отрязаха бежанците

42% или близо половината от британското население категорично не приема бежанци в страната, сочат последните резултати от проучване по темата.

Местните са на мнение, че никакви емигранти, включително и тези, които бягат от Сирия поради кървавата гражданска война, не трябва да имат достъп до Острова.

Данните сочат, че ръстът на негативно настроените към бежанци британци е с 11%, тъй като миналата година при подобно проучване той е бил 31%.

Когато става дума за сирийската криза, позицията на англичаните още повече се втвърдява и 47% не искат Великобритания да бъде място, осигуряващо убежище. Само 29% от анкетираните 6000 души одобряват даването на убежище.

Въпреки призивите от международната общност и коалиция от благотворителни фондации, досега Лондон е дал убежище на едва 187 сирийски бежанци.

Анкетираните са били попитани и кои са трите думи, които те свързват с понятието мюсюлманин. 12% от запитаните отговарят "терорист". Другите две най-често срещани определения са "женомразец" и "екстремист".

 

Оставете коментар