Четвъртък, 17 Октомври 2019
Четвъртък, 17 Октомври 2019
Русия в ООН: Новите изводи по „Скрипал” подготвят провокации в Идлиб

Русия в ООН: Новите изводи по „Скрипал” подготвят провокации в Идлиб

Небензя нарече повдигнатите обвинения „русофобски фантазии” и „коктейл от лъжи”, в доказателствата има много несъвпадения

Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя заяви, че в Москва смятат, че публикацията от Лондон на доклад по делото „Скрипал“ е свързано с подготвяща се провокация с употребата на химическо оръжие в сирийската провинция Идлиб.

„Изказването на британското правителство се провежда в навечерието на новия политически сезон и около активно обсъжданата ситуация в Идлиб и готвената там химическа провокация на терористите съвместно с „Белите каски“, за която нееднократно сме предупреждавали“, заяви Небензя по време на заседание на Съвета за сигурност на ООН, съобщава RNS.

Небензя нарече направените в Лондон изводи по случая и повдигнатите обвинения „русофобски фантазии” и „коктейл от лъжи”. Според него в доказателствата, предоставени от Лондон, има много несъвпадения.

На 5 септември британската полиция назова руските граждани Александър Петров и Руслан Боширов като извършители на нападението над бившия служител на руското разузнаване Сергей Скрипал в южния английски град Солсбъри, а Тереза Мей заяви пред британския парламент, че атаката е била извършена от двама агенти на ГРУ по лично разпореждане на Путин.

 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар