Понеделник, 09 Декември 2019

ndt banner2

Понеделник, 09 Декември 2019
Путин призова „заподозрените” в отравянето на Скрипал да излязат пред медиите

Путин призова „заподозрените” в отравянето на Скрипал да излязат пред медиите

Руска медия тръгна по следите на един от „заподозрените” и стигна до ... украинска фабрика

 

Руският президент Владимир Путин заяви, че на властите е известна самоличността на заподозрените по делото Скрипал.

„Ние знаем кои са те, ние ги открихме”, каза руския лидер по време на пленарната сесия на Източния икономически форум във Владивосток.

Той добави, че става въпрос за цивилни лица и изрази надежда, че „те сами ще се появят, сами ще разкажат всичко”, предава РИА Новости.

„Искам да се обърна към тях <…>, нека отидат в някоя медия.  <…> Уверявам ви, няма нищо особено криминално”, уточни Путин.

РИА Новости напомня историята на Делото Скрипал и уточнява, че в началото на септември британските власти са повдигнали обвинение на двама „заподозрени” в отравянето на Скрипал, твърдейки, че това са офицерите от ГРУ „Александър Петров” и „Руслан Боширов”. Лондон изнесе информацията с уговорката, че имената не са истински. От Москва отговориха, че тези имена „нищо не й говорят” на Москва и отново призоваха британската страна да премине от обвинения и манипулации към сътрудничество по разследването.

По-рано Russia Today съобщи, че е по следите на един от отровителите на Скрипал - Александър Петров. Руските журналисти са използвали информация на Daily Mirror. Според британската медия, дядото на Петров е Иван Старченко - командир на 31-ва стрелкова бригада СМЕРШ в състава на Втори украински фронт. На фронта Старченко се запознал с бъдещата си жена Надежда Мороз. Един от синовете им се казвал Валерий. Александър Петров е роден на 13 юли 1979 г.

Журналистите от RT открили лесно кой е Иван Старченко. До края на живота си е живял на ул. „Маршал Тухачевски” в Москва и наистина е имал две деца - Валерий и майката на Александър Петров – Тамара. Бащата на Александър се казва Юрий.

Александър Юриевич Петров, роден на 13 юли 1979, е реална личност. Съдебните архиви показват, че той е осъден условно на 2 г. за кражба и че е бил ответник в Тверския и Коптевския районни съдилища заради дългове по кредити. На негово име в Русия не се води нито една фирма. 

В Украйна обаче има една фирма, която се казва "Любополска шевна фабрика" - собственост на Олександр Петров, който е със същите паспортни данни като на Александър Петров и е регистриран на московския адрес на дядото на Александър – ул. "Маршал Тухачевски". Тази информация се потвърждава и от украинската медия СПАРК-Интерфакс.

(по материали на РИА Новости и Russia Today)

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner