Четвъртък, 17 Октомври 2019
Четвъртък, 17 Октомври 2019
Заподозрените за отравянето на Скрипал проговориха пред RT

Заподозрените за отравянето на Скрипал проговориха пред RT

"Британските разследващи разбиха животите ни", казаха Александър Петров и Руслан Боширов и категорично отрекоха да имат връзки с руското разузнаване

Двамата заподозрени в отравянето на Сергей Скрипал твърдят, че са само туристи. Александър Петров и Руслан Боширов проговориха пред RT, след като вчера руският президент Владимир Путин ги призова да излязат пред медиите.

Те са обвинени, че са опитали да убият бившия руски агент Скрипал и неговата дъщеря Юлия с отровното вещество "Новичок".

Петров и Боширов признават, че посетили Солсбъри, където беше и самото нападение, но са били там само за час, за да разгледат забележителностите, и после са се прибрали в Лондон. 

Двамата категорично отричат да имат връзки с руското разузнаване. 

"Британските разследващи разбиха живота ни", каза Петров. Той разказа, че двамата с Боширов са пристигнали във Великобритания на 2 март. На следващия ден отишли да се разходят в Солсбъри, но не останали много, защото всичко било покрито със сняг: "Намокрихме се и решихме да си хванем следващия влак към Лондон. На следващия ден - 4 март, се върнахме обратно в Солсбъри". 

Те категорично отричат да са носили със себе си "Новичок" или друг вид отрова.

Боширов коментира бутилката от парфюм на "Нина Ричи", която беше приведена като доказателство от британските власти: "Не е ли глупаво нормални мъже да носят със себе си дамски парфюм? На митниците проверяват всичко. Те биха ни попитали, ако бяха видели дамски парфюм в багажа ни. Ние не сме носили със себе си подобно нещо". 

Той разкри, че с Петров се страхуват да излизат навън и са уплашени за живота си и този на своите близки. 

Цялото интервю по RT - тук.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар