Понеделник, 19 Ноември 2018
Понеделник, 19 Ноември 2018

Виктор Орбан: Ще предприемем правни мерки срещу решението на ЕС

Виктор Орбан: Ще предприемем правни мерки срещу решението на ЕС

Планът е да пратят наемници от Брюксел в Унгария, които да пускат мигрантите, убеден е унгарският премиер

Правителството на Унгария в понеделник ще прецени какви конкретни правни мерки ще предприеме във връзка с решението на Европейския парламент да започне наказателна процедура срещу Будапеща за нарушаване на демократичните стандарти, заяви премиерът на страната Виктор Орбан в петък, съобщава „Фокус”, позовавайки се на Reuters.

В сряда, припомня британската агенция, Европейският парламент започна санкционна процедура за нарушаване на демократичните правила, гражданските права и за корупция.

Орбан, който е един от най-отявлените противници на мюсюлманската миграция към Европейския съюз, отбеляза, че предвид европейските избори, които трябва да се проведат през май догодина, дните на настоящия парламент са преброени.

Той също разкритикува германския канцлер Ангела Меркел, след като тя призова страните-членки на Съюза да осигурят достатъчни права на европейската гранична служба ФРОНТЕКС, чрез които тя да се опита да спре нелегалната миграция, в съответствие с плана на Европейската комисия.

„Значи, планът е, тъй като Унгария не може да бъде принудена да приема мигранти, да й бъдат отнети правата да защитава границите си“, заяви Орбан. „Те искат да изпратят тук наемници от Брюксел и да отнемат това ... от нашите унгарски синове, които защитават границите. И ние не трябва да имаме никакви илюзии, те ще пуснат вътре мигрантите“, убеден е унгарският премиер.

Свързани статии (по етикет)

  • Ето как е избягал Груевски

    Правителството на Орбан е превело тайно осъдения бивш македонски премиер Никола Груевски - през Албания, Черна гора и Сърбия до Унгария. Будапеща отрича да има пръст в бягството, но унгарската общественост е възмутена, разказва "Дойче веле".

  • Нова колона мигранти потегли от Салвадор към САЩ

    Близо 200 мигранти, желаещи да влязат в САЩ без виза, въпреки заплахите да бъдат върнати, сформираха нов керван в Централна Америка, този път в Салвадор, откъдето потеглиха вчера, предаде АФП.

  • Москва: Започна масово завръщане на бежанците в Сирия

    Само през граничния пункт Насиб от Йордания в Сирия се връщат големи групи от по няколко хиляди човека всеки ден.

Оставете коментар