Понеделник, 17 Декември 2018
Понеделник, 17 Декември 2018

Берлин отпуска 7 милиарда евро за мигрантите

Берлин отпуска 7 милиарда евро за мигрантите

Федералното правителство на Германия реши днес да разпредели през следващата година 6,85 милиарда долара между провинциите в помощ за разходите им по жилищно настаняване и интеграция на мигрантите, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Агенцията се позова на правителствен източник, според когото 2,44 млрд. евро ще бъдат за интеграция, включително за обучение по немски език, 1,8 млрд. за настаняване, и 500 млн. за социални помощи. За периода до 2022 г. федерални провинции и общини ще получат от бюджета общо 15 милиарда евро.

Ходът на правителството на Ангела Меркел е преди ключовите регионални избори в неделя в Бавария, където дългогодишното местно управление на нейните съюзници от Християнсоциалния съюз е заплашено от нарастващата популярност на антиимигрантската "Алтернатива за Германия".

Свързани статии (по етикет)

 • Германия официално въведе трети пол

  Германският Бундестаг взе решение за промени в регистъра на ражданията. В бъдеще освен мъжки" и женски пол ще съществува и възможност за избор на графа "различен". 

 • Германия и Франция издирват нападателя от Страсбург
  Продължава мащабната полицейска операция в Страсбург по издирването на нападателя, който снощи уби най-малко трима души и рани 12. 29-годишният мъж е роден в Страсбург и е известен на полицията с престъпления, които са имали терористичен характер, съобщава БНТ.
   
 • Стачка блокира германските железници

  Всички междуградски влакове останаха в депата си тази сутрин, след като членовете на синдиката на заетите в жп транспорта обявиха стачка.

Оставете коментар