Събота, 20 Юли 2019
Събота, 20 Юли 2019
Иран плаши САЩ с нова ракета

Иран плаши САЩ с нова ракета

Ракетата има обхват от 700 км.

В Иран са разработили противокорабна ракета с обхват от 700 км., съобщи „Ройтерс“.

Новината беше обявена от високопоставен представител на иранската държава. Това става на фона на повишаващото се напрежение между Иран и САЩ.

„Създадохме балистични ракети земя – вода, които могат да поразят всякакъв кораб в район от 700 км.“, заяви ръководителят на въздушно – космическото звено към Революционната гвардия Амирали Хаджизадех.

САЩ вече заплашиха, че са готови да блокират износ на петрол. Иран заплаши да прекъсне петролните доставки в Ормузкия залив, ако САЩ действат така.

Свързани статии (по етикет)

 • Пловдивчанин е първият български шериф в САЩ

  Първият български шериф в Америка е пловдивчанин, който осъществява детската си мечта - да се закичи с шерифска значка, а ежедневието му да е като от екшън филм, разказва bTV. 

 • Депутатите одобриха сделката за новите изтребители Ф-16

  Депутатите одобриха сделката за новите изтребители. Гласуваха 210 народни представители. „За“ бяха 124, против – 83, а трима се въздържаха. За сделката гласуваха от ГЕРБ, ДПС, ВМРО и двама независими. Ген. Попов обаче предложи повторно гласуване.

  Повече от три часа продължиха дебатите в Народното събрание за това дали да се даде зелена светлина за закупуването на осем изтребителя Ф-16 от Съединените щати. Прогнозната цена е 1,2  милиарда щатски долара.

  С гласовете на ГЕРБ, ОП, ДПС и двама независими беше отхвърлено предложението на БСП за отлагане със шест месеца на гласуването на договорите за Ф-16

 • Борисов: Аз настоях да платим веднага за F-16! Омръзна ми три пъти да плащам борчовете на предишните

  "Знаете, че САЩ не отстъпват от искането за отбрана да отиват минимум 2% от бюджета. Това е само началото на превъоражаването на нашите военно-въздушни сили. Аз настоях да си платим веднага. Взехме възможно най-добрия самолет, който значително подобрява нашите възможности. Също много спекулации чухме едва ли не, че ако няма 12, а са 9 ракети, се намалява боеспособността. Нищо подобно! Аз настоях да платим веднага, защото ми омръзна три пъти, като идвам в управлението, да плащам борчовете на тези, които са се пазарили"

  Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на среща с посланиците и постоянните представители на България в чужбина, предаде репортер на Агенция „Фокус“

Оставете коментар