Неделя, 21 Април 2019
Неделя, 21 Април 2019
Премиерът на Италия: Европейските санкции срещу Русия вредят на нашите компании

Премиерът на Италия: Европейските санкции срещу Русия вредят на нашите компании

Изявлението му дойде само ден след като вицепремиерът Матео Салвини определи европейските санкции като "социален, културен и икономически абсурд".

Санкциите на Европейския съюз срещу Русия вредят на италианските компании, заяви днес италианският премиер Джузепе Конте, цитиран от Ройтерс и БТА. 

Той допълни, че правителството му желае да укрепи връзките си с Русия. 

Конте направи този коментар само ден след като вицепремиерът Матео Салвини определи европейските санкции като "социален, културен и икономически абсурд". 

Салвини каза пред парламента, че Русия не трябва да бъде възприемана като заплаха, а като икономически и търговски партньор с потенциално растящо значение в програмата на правителството.

Свързани статии (по етикет)

  • Турция може да замени F-35 с руски самолети

    Анкара може да се обърне към Москва, ако САЩ изключат Турция от програмата за създаване на изтребители бомбардировачи пето поколение F-35. Това съобщи вестник Defense News, позовавайки се на източник от въоръжените сили на Турция.

  • Русия модернизира силите си в Черно море в отговор на НАТО

    Русия осъществява модернизация на силите си в Черно море, отчитайки приближаването на инфраструктурата на НАТО към нейните брегове и съразмерно на реалните потребности по укрепването на сигурността, каза в интервю за ТАСС руският заместник-външен министър Александър Грушко.

  • Има ли връзка Доналд Тръмп с Русия?

    Разследването на американския специален прокурор Робърт Мълър дава отговор на въпроса

Оставете коментар