Петък, 16 Ноември 2018
Петък, 16 Ноември 2018

САЩ заливат Полша с природен газ

САЩ заливат Полша с природен газ

Двете страни подписаха договор за доставки за 20 години.

Полша подписа договор със САЩ за доставка на втечнен природен газ, съобщи ТАСС.

Договорът е за срок от 20 години. Новината беше обявена от полската компания PGNG.

“През следващите 20 години PGNG ще получава втечнен газ от САЩ. Той ще е предназначен за потребителите в страната или за продажба“, се казва в съобщението.

По въпроса говори и директорът на компанията Петър Возняк.

В момента Полша има дългосрочен договор за доставка на газ от Русия. Той е с продължителност до 2022 г. В момента се работи по неговото прекратяване.

Полша е една от страните, които най-силно настояват за преодоляване на енергийната зависимост от Русия. Полското правителство се противопостави и на последните руски енергийни проекти.

Свързани статии (по етикет)

  • Доналд Тръмп иска още една министерска оставка

    Президентът на САЩ Доналд Тръмп е заявил пред свои съветници, че е взел решение да уволни министърката на вътрешната сигурност Кирстен Нилсен, съобщава The Washington Post, като се позовава на бивши и действащи сътрудници на Белия дом.

  • Путин: Русия иска да преговаря със САЩ

    Русия иска да преговаря със Съединените щати за договора за ракетите със среден обсег на действие. Това обяви в Париж Владимир Путин по време на отбелязването на 100-годишнината от края на Първата световна война, предаде Нова телевизия. 

  • Тръмп нареди: Мигрантите, влезли в САЩ нелегално - без право на убежище

    Американският президент Доналд Тръмп подписа документ, нареждащ да не се дава убежище на мигранти, които влизат в САЩ нелегално през американско-мексиканската граница, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Оставете коментар