Четвъртък, 19 Септември 2019
Четвъртък, 19 Септември 2019
Макрон обвини лидерите на Унгария и Полша, че лъжат народа си

Макрон обвини лидерите на Унгария и Полша, че лъжат народа си

Лидерите на Унгария и Полша лъжат народа си с антиевропейските си позиции. Така в изказване в Братислава френският президент Еманюел Макрон изрази гнева си срещу правителствата на двете източноевропейски страни, седем месеца преди изборите за Европейски парламент.

"В Унгария и Полша някои лидери се заиграха с една недопустима идея. Като ги слушам да сравняват Брюксел и Москва от съветско време, това е лудост и е недопустимо. Те лъжат народа си", заяви Макрон.
 
"Когато виждам големи плакати с надпис "Стоп на Брюксел", какво правят те? Искат да спрат Брюксел и структурните му фондове ли? Ами хайде, де, направете го! Как се издържат? От какво се издържа партията на унгарския премиер Виктор Орбан Фидес, кой ги финансира? Кой им е платил? Кой е направил кариерата им? Европейските структурни фондове!", заяви Макрон.
 
Макрон беше на посещение в Чехия и Словакия по случай 100-годишнината от създаването на Чехословакия на 28 октомври 1918 г. И в двете столици френският президент заяви, че не вярва в разделението изток-запад на европейския континент и призова за укрепване на Европа, както в отбраната, така и в еврозоната.

Източник: БТА

Свързани статии (по етикет)

  • Еманюел Макрон втвърдява тона за имиграцията
    Френският президент Еманюел Макрон призова за твърдост при отказване на правото на убежище и изрази съжаление, че броят на подадените във Франция молби "никога не е бил толкова висок", докато "потокът на влизащите в Европа никога не е бил толкова слаб", предаде Франс прес.
  • САЩ одобри продажбата на 32 изтребителя F-35 за 6,5 млрд. долара на Полша

    Държавният департамент на САЩ съобщи, че е одобрил предложение за продажба на Полша на 32 изтребителя F-35 на корпорацията Локхийд Мартин за 6,5 милиарда долара, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

  • Управляващите в Полша наложиха ваканция на Сейма

    Последното заседание на Сейма започна днес и ще включва вот гласуване вечерта по вот на недоверие за министъра на правосъдието. Той е поискан заради клеветническа кампания срещу съдии, организирана от служители на министерството

Оставете коментар