Понеделник, 20 Май 2019
Понеделник, 20 Май 2019
Лавров: „Турски поток“ може да премине през България

Лавров: „Турски поток“ може да премине през България

Това е само един от възможните варианти за трасето.

Маршрутът на газопровода „Турски поток“ може да премине през България, Сърбия и Унгария и да достигне до газохранилището в австрийското селище Баумгартен. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за сръбския вестник „Телеграф“, цитирано от телевизия Russia Today.

От думите на Лавров става ясно, че това е само един от възможните варианти за трасето на „Турски поток“. „Същевременно отчитаме печалните уроци от „Южен поток“ и не бихме искали повторение на тази ситуация“, уточни той. Руският външен министър каза, че за да се пристъпи към работа, са необходими положителни гаранции от профилните структури на Европейския съюз, предаде БНР.

Сергей Лавров обвини Запада в опит да създаде на Балканите нов плацдарм срещу Русия. „Създава се впечатлението, че уроците от украинската трагедия така и не са научени на Запад. Днес се предприемат настойчиви опити за превръщането на Балканите в още един плацдарм срещу Русия. От страните в района настойчиво искат да направят избор: или с Москва, или с Вашингтон и Брюксел“, посочи Лавров.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар