Четвъртък, 21 Ноември 2019
Четвъртък, 21 Ноември 2019
България готви по-строги наказания за трафик на хора

България готви по-строги наказания за трафик на хора

Предвиждат се до три години затвор и конфискация на имуществото, казва Даниел Митов 

Внесени изменения в наказателния кодекс на България предвиждат по-големи наказания за трафика на хора, информират агенциите Интерфакс и Укинформ.

 Ако по-рано извършителите на подобни престъпления се глобяваха, то сега вече се предвиждат и затворнически присъди за тях, както и конфискация на имуществото.

„Законодателството ни до този момент предвиждаше единствено глоба между 1000 и 8000 лева, което е смешно. Затова на първо четене вече минаха промени в Наказателния кодекс, които предвиждат много по-строги наказания", казва министърът на вънните работи Даниел Митов. 

"Предвижда се до три години затвор, а при установяване на съучастие на длъжностни лица - и конфискация на имущество”, заяви министърът, коментирайки ареста на тримата български граждани в Будапеща за смъртта на 71 нелегални мигранти.

Според него страните-членки на ЕС са принудени да решат бежанския въпрос самостоятелно, изхождайки от реалната ситуация, заради отсъствието у ЕС на обща стратегия за урегулиране на кризата с бежанците. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар