Понеделник, 20 Май 2019
Понеделник, 20 Май 2019
Нова колона мигранти потегли от Салвадор към САЩ

Нова колона мигранти потегли от Салвадор към САЩ

Близо 200 мигранти, желаещи да влязат в САЩ без виза, въпреки заплахите да бъдат върнати, сформираха нов керван в Централна Америка, този път в Салвадор, откъдето потеглиха вчера, предаде АФП.

Кандидатите, които казват, че бягат от бандитизма и мизерията в родината си, се събраха на площад в столицата Сан Салвадор, откъдето с три автобуса се отправиха към съседна Гватемала. Сред тях имаше много семейства с деца, облечени в топли дрехи и с раници на гърба.

"Истината е, че нямам голям избор. Не искам да заминавам, но какво да правя тук, сама с две деца. Никой не ни помага, бандите ни заплашват, така че по-добре да заминем", заяви 36-годишната Сесилия Бониля, придружавана от синовете си на 5 и 13 години.

На 13 октомври хиляди хондурасци се отправиха към Съединените щати. Те се събират в мексиканския град Тихуана на границата със САЩ, но почти нямат шанс да я преминат, отбелязва агенцията. Към тях се присъединиха други мигранти, главно салвадорци.

Източник: БТА 

Свързани статии (по етикет)

  • САЩ подари 70 бойни хеликоптера на Гърция

    В пристанището на Волос пристигнаха предоставените от САЩ на Гърция 70 ударно-разузнавателни хеликоптера OH-58D Kiowa Warrior и един транспортен хеликоптер CH - 47 Chinook, съобщи телевизия Скай.

  • В Мисури също забраниха абортите

    За документа гласуваха 24 сенатори от щата, 10 бяха против

  • Huawei: Указът на Тръмп е незаконен

    Китайският телекомуникационен гигант Хуавей (Huawei) заяви, че указът на президента на САЩ Доналд Тръмп, с който се въвежда извънредно положение за защита на информационно-комуникационната инфраструктура на САЩ от чуждестранни заплахи, е посегателство срещу неговите законни права. 

Оставете коментар