Понеделник, 20 Май 2019
Понеделник, 20 Май 2019
Асансьор с шестима души пропадна от 95-ия етаж в Чикаго

Асансьор с шестима души пропадна от 95-ия етаж в Чикаго

Асансьор с шестима души, сред които и бременна жена, пропадна от 95-ия етаж на четвъртата по височина сграда в американския град Чикаго, съобщи CBS.

Инцидентът е станал на 16 ноември в 100-етажния небостъргач Ханкок. В асансьора били двама съпрузи от Мексико, пристигнали в САЩ на екскурзия, бременна жена и трима студенти. Те слизали от ресторанта на покрива на сградата. Когато кабината на асансьора била на 95-ия етаж, едното от въжетата се скъсало и тя започнала да пропада.

"Помислихме, че ще умрем. Асансьорът падаше надолу с голяма скорост. Чуваше се тропане", разказва Хайме Монтамайор.

Кабината обаче се спира на 11-ия етаж, а като по чудо нито един от шестимата не е пострадал.

Спасителната операция е продължила над три часа, като се е наложило да бъде разбита стена, за да бъдат извадени хората от асансьора.

В Чикаго има 22 000 асансьора, които подлежат на инспекция всяка година. Пропадналият асансьор в небостъргача Ханкок е проверен за последно през юли т.г.

Свързани статии (по етикет)

  • САЩ подари 70 бойни хеликоптера на Гърция

    В пристанището на Волос пристигнаха предоставените от САЩ на Гърция 70 ударно-разузнавателни хеликоптера OH-58D Kiowa Warrior и един транспортен хеликоптер CH - 47 Chinook, съобщи телевизия Скай.

  • В Мисури също забраниха абортите

    За документа гласуваха 24 сенатори от щата, 10 бяха против

  • Huawei: Указът на Тръмп е незаконен

    Китайският телекомуникационен гигант Хуавей (Huawei) заяви, че указът на президента на САЩ Доналд Тръмп, с който се въвежда извънредно положение за защита на информационно-комуникационната инфраструктура на САЩ от чуждестранни заплахи, е посегателство срещу неговите законни права. 

Оставете коментар