Четвъртък, 14 Ноември 2019
Четвъртък, 14 Ноември 2019
Москва: Тръмп се опитва да реши вътрешни проблеми с отмяната на срещата с Путин

Москва: Тръмп се опитва да реши вътрешни проблеми с отмяната на срещата с Путин

"Американският лидер се опитва да използва украинската наглост, за да покаже, че е непримирим борец срещу Русия", заяви първият заместник-председател на Съвета на Руската федерация по международните въпроси Владимир Джабаров.

Зад действията на стопанина на Белия дом прозират вътрешнополитическите американски проблеми, коментира първият заместник-председател на Съвета на Руската федерация по международните въпроси Владимир Джабаров, информират ТАСС и Агенция "Фокус". 

Той е призовал да не се драматизира отказа на президента на САЩ Доналд Тръмп да се срещне с президента на Русия Владимир Путин. Според него това е опит да се използва ситуацията с Украйна, за да може американският президент да решава свои вътрешнополитически проблеми. 

За решението си да отмени двустранната президентска среща Тръмп е съобщил чрез страницата си в Туитър, докато е пътувал от Вашингтон за Буенос Айрес в четвъртък. В посланието той обявява, че ще бъде готов да преговаря с руския лидер чак след като се уреди въпросът с украинските кораби. 

"Мисля, че отново се задействаха американските вътрешнополитически проблеми. Опитва се да използва украинската наглост, за да покаже, че е непримирим борец срещу Русия ". Това е заявил пред ТАСС в четвъртък Джабаров. 

Според него тази информация трябва да се приема спокойно, тъй като нищо страшно не се е случило: „Не иска среща – това е негово право. Ние не говорим, че не искаме среща, защото не освобождават Бутина (рускиня, арестувана в САЩ за шпионаж – бел. ТАСС), макар че там я държат в съвършено безобразни условия. Тръмп е самостоятелен човек и сам трябва да решава нужна ли му е тази среща или не. Ако не му е нужна, значи все още не е узрял.“, е казал сенаторът и добавя, че трябва да се изчака и спокойно „да се следи развоя на събитията“.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар