Петък, 17 Януари 2020

ndt banner2

Петък, 17 Януари 2020
В Швеция започна строителството на „Северен поток-2”

В Швеция започна строителството на „Северен поток-2”

Тръбите трябва да бъдат положени до лятото на 2019 г.

Строителството на газопровода „Северен поток-2”, който трябва да премине от Русия през Германия по дъното на Балтийско море, е достигнало до икономическата зона на Швеция, съобщи шведското радио SR.

Плавателният съд Solitaire е достигнало шведската икономическа зона и е започнало полагането на тръби. В пристанището на град Карлсхамн са доставени тръби, които трябва да бъдат монтирани до лятото на 2019 г. Наети са 110 души, като се очаква да бъдат разкрити още 30 работни места.

„Северен поток-2” се състои от две тръби с обща мощност 55 милиарда кубически метра газ на година. Газопроводът тръгва от крайбрежието на Русия през Балтийско море и стига до Германия. Новият газопровод се строи успоредно със „Северен поток”.

Морският газопровод ще премине през териториите и икономическите зони на няколко държави, сред които Русия, Финландия, Швеция, Дания и Германия.

Свързани статии (по етикет)

  • Путин: Русия има кораб, с който да построи "Северен поток 2"

    Американският президент Доналд Тръмп наложи миналата седмица санкции на "Северен поток 2", замислен от Москва да заобиколи Украйна и да увеличи газовите доставки през Балтийско море до Германия, най-големия енергиен потребител на руски природен газ

  • “Взгляд“: "Северен поток 2" ще бъде завършен - по един или друг начин


    Вестникът припомня, че по-рано компанията Nord Stream 2 обеща да завърши изграждането на газопровода през 2020 година. А руският вицепремиер Дмитрий Козак обяви, че газопроводът ще бъде пуснат в средата на следващата година. Сега обаче крайните срокове за завършване на строителството и въвеждане в експлоатация на „Северен поток-2“ може да се изместят до края на 2020 г., каза Игор Юшков, водещ експерт в Националния фонд за енергийна сигурност. Според него сега Русия има три плана, в съответствие с които е възможно да продължи работата по газопровода

  • Русия няма да остави без отговор санкциите срещу "Северен поток 2"

    Москва няма да остави без отговор американските санкции срещу „Северен поток 2“

Оставете коментар

baner

 FB banner