Петък, 21 Февруари 2020

ndt banner2

Петък, 21 Февруари 2020

Албания разкри шпионите си в Европа

Албания разкри шпионите си в Европа

Албания е обявила в интернет данните за шпионите на страната в различни точки в Европа, пише британският вестник The Idependent, цитиран от "Фокус". 

Албания, която e член на НАТО, случайно публикува класифицирана информация за разузнавачите си в интернет - имена, типове автомобили, регистрационни номера, идентификационни номера и номера на паспортите, оперативни класации, подробности за пътуването и дори ежедневни навици, което е предизвикала сериозна тревога в НАТО, защото ако някой може да влезе в албанската система, той влиза в системата на НАТО, пише британското издание. 

Всички тези подробности са публикувани на уебсайта на албанското министерство на финансите в рамките на доклада за финансовото състояние на службата ШИШ (албанското разузнаване – бел. ред.) 

Сега целият свят е научил къде оперират най-добрите албански шпиони, колко им плащат и дори кои водопроводчици, майстори и автомеханици наемат за ремонти. 

ШИШ е албанската разузнавателна агенция, която работи в страната и в чужбина и отговаря пряко на премиера Еди Рама. Има пет организационни структури: оперативна, външно разузнаване, контраразузнаване, служба за борба с организираната престъпност и антитерористично звено. 

Сега НАТО има сериозен проблем, защото този, който влиза в албанската система, също влиза в системата на НАТО. Алиансът обяви тревога от най-висока степен не само защото агентите трябваше да бъдат спешно изтеглени от местата, където оперират, но и поради страха, че шпионската им мрежа е била открита в други части на света. 

"Всички тези данни са публикувани, тъй като самата институция (SHISH) е предоставила списъка на заплатите. Те не би трябвало да поставят такива чувствителни данни сред редовни сметки," каза източник на изданието. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner