Понеделник, 18 Ноември 2019
Понеделник, 18 Ноември 2019
Европейските консерватори очакват Бареков да се завърне в ЕП след вота с още по-голяма делегация

Европейските консерватори очакват Бареков да се завърне в ЕП след вота с още по-голяма делегация

Бареков настоя още както да бъде извършена пълна ревизия за всички български евродепутати в края на всеки мандат, така и те да даряват на нуждаещи се българи спестените от европейски заплати и 300 евро на ден командировъчни милиони, а половината от заплатата на следващите евродепутати да отива директно в избран от държавата детски фонд.

Европейските консерватори очакват Николай Бареков да се завърне в ЕП след вота с още по-голяма делегация.

Това стана ясно по време на конференция на тема „Обединеният консерватизъм“, организирана от Групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР). Специален гост на събитието бе Ричард Милсъм, изпълнителен директор на Алианса на консерваторите и реформистите в Европа (АКРЕ). Той е на посещение в София по покана на българския евродепутат. „За нас е чест и сме изключително радостни, че Николай Бареков е част както от нашата Група, така и от Алианса ни от 2014-а година насам, надявам се, че той ще успее да се завърне в ЕП с още по-голяма делегация, благодарни сме и гледаме към бъдещето”, заяви Милсъм пред пълна зала с европейски и български консерватори. Евродепутатът Николай Бареков пък от своя страна представи приоритетите, които ще залегнат в политическата програма за предстоящия вот. Това са: равни минимални доходи на всички европейски граждани, равенство между българи и европейци по отношение на социални и граждански права, запазване на националното достойнство в Европа и недопускането България да стане част от Еврозоната.

Бареков настоя още както да бъде извършена пълна ревизия за всички български евродепутати в края на всеки мандат, така и те да даряват на нуждаещи се българи спестените от европейски заплати и 300 евро на ден командировъчни милиони, а половината от заплатата на следващите евродепутати да отива директно в избран от държавата детски фонд. „За разлика от ЕНП и ПЕС, където казват: „За нас е важно да имаме обща политиката на цялата група”, при консерваторите се казва обратното, а именно, че приоритет е гласът на отделната нация”, подчерта още той и допълни, че „хората в България искат повишаване на стандарта на живот, защита на правата им в ЕС, подобрение в социалната сфера и справяне с бедността”. „Това беше и политическата програма, с която аз бях избран в Европейския парламент”, припомни Бареков. Евродепутатът обяви, че към момента има доста голямо одобрение сред симпатизантите, но уточни и че има и „много въпроси и много недоверие към една бъдеща коалиция с ПП „Атака”. Поради тази причина той подчерта, че трябва да бъдат много внимателни и прозрачни при провеждането на преговорите. Бареков уточни още, че разговорите с Волен Сидеров до сега са били временно в застой, тъй като е бил извън България.

„Преговорите не следва да са отговорност на други хора, а моя персонална такава”, отсече той и подчерта, че ако бъде подписано споразумение с ПП „Атака”, имено той ще плати цената за него, а не някой друг. „Там, разбира се, условието наистина да бъдем обединени консерватори, защото няма смисъл целият вот да бъде разделен и накрая ние да имаме резултат, а всички да останем под чертата”, допълни още евродепутатът. Според Ричард Милсъм се очаква парламентът да се промени сериозно на 26-и май. Той е категоричен, че това са най-сериозните избори. „Става въпрос за смяна на 60% от ЕП, по принцип при вот се променя около 40% от състава”, уточни той. Изпълнителният директор на АКРЕ прогнозира, че партиите, които ще нараснат по численост на евродепутатите, са популистките и десните партии. „Ние сме единствената Група обаче, която реално ще се разраства за в бъдеще”, категоричен е той. Като губещи Милсъм определи социалистите и ЕНП, които според него ще загубят голям процент от числеността на депутатите си. Прогноза относно АЛДЕ той не посмя да направи, тъй като по думите му там ситуацията не е много ясна. Милсъм подчерта още, че предстоят редица събития в България, организирани от консерваторите, като най-значимото ще бъде на 22 март, когато в София ще се съберат над 100 консерватори от целия свят, в това число сенатори, конгресмени, депутати, хора, които участват в управлението на консервативни политически партии. Домакин на събитието ще бъде единствената легитимна българска партия „Презареди България – ББЦ”. Евродепутатът Николай Бареков отбеляза в тази връзка, че ще бъдат отправени покани и към българските власти в лицето на премиера и на президента. „За нас това на първо място е изключителна чест за България, на второ място е признание за нашата роля като политическа партия и като движение в АКРЕ”, заяви още той. По време на конференцията стана ясно още, че партийна делегация от България, включваща много представители на „Презареди България-ББЦ”, ще бъде специален гост на годишния конверт на Републиканската партия на САЩ. „Там очаквам да получим истинска подкрепа от новото ядро на Републиканската партия, формирано около президента Доналд Тръмп, защото политиката му е водена от мотото: „Преди всичко Америка! Америка над всичко!”, какъвто е и нашият девиз: „България над всичко!”, отсече на финал Николай Бареков.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар