Вторник, 19 Ноември 2019
Вторник, 19 Ноември 2019
Помпео и Орбан обсъдиха сътрудничеството в сферата на сигурността и енергийната диверсификация

Помпео и Орбан обсъдиха сътрудничеството в сферата на сигурността и енергийната диверсификация

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео обсъди в Будапеща с унгарския премиер Виктор Орбан двустранното сътрудничество в сферата на сигурността и енергийната диверсификация в Централна Европа. Това се посочва в разпространено в понеделник изявление на говорителя на Държавния департамент Робърт Паладино, предаде ТАСС.

"Държавният секретар Майк Помпео се срещна днес с министър-председателя на Унгария Виктор Орбан в Будапеща, за да обсъди двустранните отношения между САЩ и Унгария, включително продължаващите усилия от страна на САЩ, насочени към укрепване на отношенията в сферата на сигурността между САЩ и Унгария, противопоставянето на агресията на Русия и укрепването на НАТО. Държавният секретар приветства новината, че Унгария ще закупи по-надеждни отбранителни средства от САЩ. Те обсъдиха регионалната стабилност, интеграцията на Западните Балкани към ЕС, необходимостта от диверсификация в сферата на енергетиката в Централна Европа и общите възгледи за бъдещето на трансатлантическите отношения", се казва в изявлението на говорителя на Държавния департамент, съобщи БТА.

Държавният секретар на САЩ е на европейска обиколка в периода 11-15 февруари. В понеделник той бе в Будапеща, днес ще бъде в Братислава и Варшава, а след това ще посети Брюксел и Рейкявик.

Свързани статии (по етикет)

  • България и Сърбия ще развиват сътрудничеството си в областта на младежта и спорта

    Правителството одобри проект на Меморандум за разбирателство между Министерството на младежта и спорта на България и Министерството на младежта и спорта на Сърбия за сътрудничество в областта на младежта и спорта, съобщи пресслужбата на кабинета

  • Орбан от Будапеща поздрави Орбан от Букурещ

    Унгарският премиер Виктор Орбан поздрави с писмо, изпратено тази сутрин, своя румънски колега Лудовик Орбан за встъпването му в длъжност, а унгарската преса се пошегува със съвпадението на фамилните им имена, съобщава информационният сайт Зиаре

  • Майк Пенс: САЩ искат сътрудничество с Китай, а не конфонтация

    САЩ не искат конфронтация с Китай, а взаимодействие по редица въпроси, включително икономиката, контрола над оръжията, премахването на ядрените оръжия от Корейския полуостров и спазването на санкциите срещу Иран, заяви вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс, предават РИА Новости и Агенция "Фокус"

Оставете коментар