Събота, 21 Септември 2019
Събота, 21 Септември 2019
Пенс с ултиматум към Париж, Берлин и Лондон: Да се оттеглят от ядрената сделка с Иран!

Пенс с ултиматум към Париж, Берлин и Лондон: Да се оттеглят от ядрената сделка с Иран!

Американският вицепрезидент Майк Пенс настоя европейските съюзници да се оттеглят от ядрената сделка и предупреди за бъдещи санкции над Техеран, съобщава БГНЕС, цитирана от Нова телевизия.

Той говори на конференцията в Полша, на която присъстваха представители на Израел и висши арабски лидери. Пенс нарече Иран „най-голямата заплаха за сигурността и мира в Близкия Изток” и обвини духовническия режими в създаването на „нов Холокост” с регионалните си амбиции. 

Той осъди новата инициатива на Франция, Германия и Великобритания, която позволява на европейските бизнеси да оперират на иранския пазар въпреки американските санкции. 

„Това е лоша стъпка, която само ще подсили Иран и ще отслаби ЕС и ще създаде повече дистанция между Европа и САЩ. Дойде времето за нашите европейски партньори да се изтеглят от Иранското ядрено споразумение и да се присъединят към нас, докато ние прилагаме нужния икономически и дипломатичен натиск, който да даде на иранските хора, региона и света мира, сигурността и свободата, която заслужават”, каза Пенс.

В навечерието на 40-те години откакто Иран свалиха от власт проамериканския шах, Пенс призова за максимален натиск. 

„Иранската икономика продължава да пада, тъй като хората излизат по улиците, свободолюбивите нации трябва да се държат заедно и да държат отговорни, иранския режим за злините и насилието, които той им е причинил на тях, региона и света”, каза Пенс. 

Американските санкции „ще стават все по-сурови” освен ако Иран не „промени своето опасно и дестабилизиращо поведение”, допълни той.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар