Понеделник, 14 Октомври 2019
Понеделник, 14 Октомври 2019
Фалшивите новини, с които атакуват Венецуела, са сравними с оръжията за масово унищожени

Фалшивите новини, с които атакуват Венецуела, са сравними с оръжията за масово унищожени

Монкада: От отчаяние служителите на Тръмп, органите му за пропаганда и венецуелските му марионетки повтарят всяка лъжа, която срещнат по пътя си. Фалшивите новини са оръжие за разрушение, което все още е в смехотворна версия

Фалшивите новини, с които атакуват Венецуела, са сравними с оръжията за масово унищожение, предаде Sputnik по думи на посланика, представляващ латиноамериканската страна пред ООН, Самуел Монкада.

"От отчаяние служителите на Тръмп, органите му за пропаганда и венецуелските му марионетки повтарят всяка лъжа, която срещнат по пътя си. Фалшивите новини са оръжие за разрушение, което все още е в смехотворна версия", публикува Монкада в Туитър.

Като пример дипломатът посочи разкритието, че зад "новина" на Блумбърг за предполагаеми фондове на Николас Мадуро в Швейцария в действителност стоят двама "телефонни шегаджии" от Русия, познати като Воян (Владимир Кузнецов) и Лексус (Алексей Столяров). Те се представили за швейцарския президент Ули Маурер, който уж пита специалния представител на САЩ за Венецуела Елиът Ейбрамс как следва да се постъпи с предполагаемите сметки на венецуелския държавен глава в несъществуваща швейцарска банка.

Да се замразят, отвръща Ейбрамс във фалшивата статия. Според него в противен случай банките в Швейцария ще имат проблеми, след като самопровъзгласилият се за президент Хуан Гуайдо вземе властта.

По време на съчинения разговор Ейбрамс заявява, че САЩ всъщност не предвижда военна намеса за свалянето на правителството на Мадуро, но умишлено насажда такова впечатление, за да "изнерви Въоръжените сили на Венецуела".

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар